Ce este o autorulota?

Autorulota este un vehicul ce serveste in acelasi timp atat ca mijloc de transport, cat si ca spatiu de locuit. Este practic o casa pe roti, construita in jurul unui autosasiu.

In functie de model , sunt echipate cu 2- 7 locuri pe scaune, 2-7 locuri de dormit, bucatarie (dotata cu aragaz, frigider , congelator la anumite modele, chiuveta, blat de lucru), baie ( cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, apa calda si caldura, panouri fotovoltaice.

Rezervor de apa curata = 100 l
Rezervor de apa uzata = 120 l
Caseta de toaleta ecologica = 20 l
Butelii de gaz = 2, in functie de model.

Toate autorulotele AUTORULOTE.EU au echipare speciala de iarna, cu incalzire pe gaz sau motorina de capacitate marita, incalzire electrica in podea la unele modele, protectie antiinghet a instalatiilor, facandu-le utilizabile in conditii de confort deosebit la temperaturi intre -40 + 50 grade Celsius.
Autorulotele sunt pe deplin functionale atat in modul camping (conectate la surse de utilitati, in camping) , cat si in modul off camping (pe plaja sau in varf de munte, fara curent electric sau apa/gaz).

Autorulotele sunt destinate circuitelor, parcurgerii mai multor destinatii intr-un timp relativ scurt. Autorulotele noastre parcurg intre 500 – 21,000 km per inchiriere, fiind inchiriate intre 3 zile si 2 luni per inchiriere.


Pot conduce autorulotele cu permis cat. B?

Toate autorulotele AUTORULOTE.EU se conduc cu permis cat. B (sunt sub 3.5 tone). Este important ca soferul sa aiba o experienta de minim 5 ani si o varsta minima de 25 de ani.


Avem posibilitati de camping in Romania?

Da. In acest moment exista in mod oficial 57 camping-uri acreditate in Romania.

O lista completa o puteti gasi la acest link, multumita unor profesionisti in domeniu (dl. Dan Casandroiu – caruia ii multumim!).

De asemenea, puteti incerca „wild camping”: pur si simplu in natura, cu respectarea urmatoarelor precautii:

– terenul pe care campati nu este proprietate privata;

– terenul nu interzice camparea (unele rezervatii naturale, de exemplu);

– nu deversati apele uzate sau caseta de toaleta in natura;

– lasati locul de campare intact la plecare

– va asigurati importriva animalelor salbatice in zona (ursul vine foarte frecvent datorita resturilor alimentare lasate afara noaptea);

– terenul nu este moale sau nisipos (va veti infunda cu rulota sau autorulota).

Cu toate ca „intelepciunea populara” spune ca nu avem locuri de campare ca in Occident, nu avem sosele, etc, Romania este destinatie de prim rang in turismul cu autorulota si, mai nou, si cu rulota. Motivul principal il reprezinta natura aproape neatinsa de om (spre deosebire de restul Europei); farmecul satelor si traditiilor romanesti; fauna incredibila din muntii Romaniei, Delta Dunarii, Transilvania. Si multe alte zeci de atractii.

Tururile cu autorulota, organizate de catre marile companii europene, avand ca destinatie Romania, sunt vandute cu 2 ani de zile in avans.

In plus, riscul de furt din autorulota in Romania este mult scazut fata de anumite regiuni din Europa (S Frantei, Sicilia, etc).


Vreau sa fac un circuit European, ma puteti ajuta?

Ne puteti contacta cu incredere pe e-mail contact@autorulote.eu sau telefon +4 0731 604 284. Va vom da toate detaliile necesare. Intre timp, va puteti inspira din ideile noastre de destinatii.

La o analiza sumara a destinatiilor de calatorie ale persoanelor ce calatoresc cu autorulota, cele mai populare destinatii sunt: Grecia, intre aprilie si noiembrie; Austria si Germania – tot timpul anului, Croatia – in lunile de vara; Romania – tot timpul anului; Franta – in lunile de vara; Italia – tot timpul anului; tarile Scandinave – tot anul, cu focus pe lunile de iarna (Cercul Polar de Nord; Laponia, luminile nordului). O destinatie foarte apreciata de familiile cu copii: Legoland sau Europa Park, Gardaland. Competitii sportive sau concerte.
Destinatii de weekend in Romania, in general tot anul, cu exceptia lunilor de vara.


Care este consumul de combustibil?

In general o autorulotele pe motorina, consuma aproximativ 9-11 l/100 km, in functie de incarcare si stilul de condus.


Care sunt taxele de drum in afara Romaniei?

In general autorulotele sunt considerate autoturisme speciale tip M1. Adica in majoritatea tarilor au aceleasi costuri (vigneta) ca si autoturismele. Exceptii fac tarile cu taxare de autostrada, unde tarifele pot fi cu 30% mai mari decat ale autoturismelor.


Care este viteza de deplasare?

In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Din punct de vedere legal nu este nici o limitare speciala pt autorulote, ele respecta aceleasi restrictii ca si autoturismele.

Pe autostrazi recomandam o viteza de deplasare de 100-110 km/h

Pe sosele nationale o viteza de 80 km/h

Pe drumuri virajate trebuie manifestata o atentie sporita, datorita greutatii si a inaltimii poate produce balans. In general pe aceste drumuri se recomanda o viteza cu 10 km/h mai scazuta decat indicatorul de viteza postat pe drumul respectiv.


Cati pasageri poate gazdui o autorulota?

Cati pasageri poate gazdui o autorulota?

Capacitatea autorulotelor Haff este de 2-7 locuri pe scaune, 2-7 locuri de dormit.

In lunile de vara se pot ocupa si la capacitate maxima (7 locuri), insa pentru lunile de iarna, datorita faptului ca se petrece mai mult timp la interior, recomandam ocupare de 4 persoane.

 

Paturile sunt amplasate astfel:

La modelele cu alcova (cabina deasupra postului de conducere): pat dublu deasupra cabinei, pat dublu spate (sau 2 paturi suprapuse), pat dublu convertibil din zona de living/masa.